Studieretninger

En studieretning er en pakke af tre fag, som du har lyst til at arbejde mere med. Ud over dine studieretningsfag skal du også have nogle obligatoriske fag, og derudover også valgfag som ligger uden for studieretningen.

Du skal på din ansøgning til gymnasiet skrive hvilken studieretning du ønsker, men det endelige valg af studieretning foregår først i slutningen af november. På dette tidspunkt har du haft tid til at stifte bedre bekendtskab med fagene, og er forhåbentligt blevet klogere på hvad du gerne vil. Bemærk at der i optagelse.dk ikke opereres med navne på studieretningerne, men udelukkende de tre bærende fag. Hvis du fx vil på studieretningen "International kulturforståelse", så skal du vælge studieretningen med engelsk (A-niveau), spansk (A-niveau) og religion (B-niveau).

Du starter først i din studieretningsklasse efter juleferien. I grundforløbet kommer du i klasse med nogen der har valgt det samme kreative fag som dig (musik, mediefag eller design).

På siderne i dette afsnit kan du læse mere om de forskellige studieretninger.

Naturvidenskabelige

 

Matematik A + fysik B + kemi B

Matematik A + fysik A + kemi B

Matematik A + bioteknologi A + Fysik B

Biologi A + kemi B

 

Sproglige

 

Engelsk A + spansk begynderA/fransk begynder A/italiensk begynder A/kinesisk begynder A + tysk fortsætter B/tysk fortsætter C


Engelsk A + spansk begynder A + italiensk begynder B/fransk begynder B


Engelsk A + tysk fortsætter A + spansk begynder B/samfundsfag B

 

Samfundsfaglige

 

Samfundsfag A + matematik A

Samfundsfag A + engelsk A

Samfundsfag A + tysk fortsætter A

 

Kunstneriske


Musik A + engelsk A

 

Musik A + matematik A


Musik A + tysk fortsætter A