Opvarmningsprogram i idræt C

Mål

At kunne udarbejde og gennemføre et opvarmningsprogram for en klasse.


Hvordan

Opvarmningsprogrammet laves i grupper på 3-5

Teori

Side 71-72 (om musik) og side 90-94 i Idræt C (2005), Claus Estrup m.fl., Systime.


Produktkrav

I skal lave et opvarmningsprogram på mellem 15 og 20 minutter som i 1) skal beskrive og aflevere som vist i skemaet nedenfor og 2) skal udføre på klassen.
 

Evaluering

Gruppen får feedback af læreren og klassen direkte i forlængelse af gennemførslen af opvarmningen. Der ud over indgår lærens vurdering i jeres faglige standpunkt og vil derfor have betydning for jeres endelige karakter i Idræt C.


Generelle krav til programmet

Programmet skal indeholde de forskellige opvarmningsfaser, der er beskrevet i Idræt C, s. 92-93. Disse faser kan godt overlappe og slås sammen ligesom lege og konkurrencen godt kan indgå i programmet, så længe nedenstående opvarmningsfaser er dækkes ind:

  • Ledopvarmning (stræk, gang, let løb)
  • Kredsløb (I skal starte blidt)
  • Bevægelighed (forskellige former for sving)
  • Muskeløvelser (væsentligste muskelgrupper med)
  • Høj puls (en kort intensiv stafet)
  • Udspænding (kort stræk af muskler)

Programmet skal laves til musik, der passer i tempo og bevægelseskvalitet (idræt C, s. 70-71) – der behøver dog ikke være musik til alle dele af programmet, hvis det er bedre uden nogle steder: Brug gerne egen musik eller hent inspiration på http://www.idraetsmusik.dk/. I kan ikke regne med at musikken kan streames fra internettet i hallen, så I skal have det liggende offline.

Det er vigtigt, at holde fokus på de store muskelgrupper og programmet må gerne være tænkt i forhold til aktiviteten I skal varme op til – tal med læreren.

Der må gerne bruges rekvisitter i programmet, men det må ikke tage for lang tid.

I skal være opmærksomme på hvor I står når I instruerer og hvordan I instruerer øvelserne på en hensigtsmæssig og pædagogisk måde.

Alle i gruppen skal være med til at instruere og igangsætte de forskellige øvelser – dog ikke nødvendigvis alle til hver øvelse.

Programmet skal være øvet igennem med musik, så det er klar når I skal varme op.

Vi undervisere skal have jeres program med argumentation for de forskellige øvelser samt musik valg inden opvarmningen.

Se et skema til beskrivelse af opvarmningsprogrammet her