Veterinærmedicin (KU) / Sandra Deigaard Krogh

Sandra Deigaard Krogh læser Veterinærmedicin på KU


Hvornår blev du færdig fra Greve Gymnasium?

2013


Hvad læser du nu og hvor henne?

Jeg læser på Frederiksberg Campus, KU (tidligere kendt som Landbohøjskolen)

Hvad gjorde du for at komme ind på studiet?

Knoklede i gymnasiet og krydsede fingre for, at det var nok. Jeg fik så en standby-plads, hvilket var meget smart, da jeg godt kan mærke nu, at det har givet mig fornyede kræfter til den hårde læsning.

Har du studeret noget andet end dit nuværende studie? Hvis ja, hvad og hvorfor skiftede du så?

Nej

Hvorfor valgte du lige præcis det, du læser nu?

Jeg har altid gået og tænkt, at det højst sandsynligt var den vej, jeg ville gå. Dog begyndte jeg i gymnasiet at lege med tanken om noget mere humanistisk/samfundsvidenskabeligt, hvilket også medvirkede til, at min 2. prioritet lå i en helt anden boldgade end mit nuværende studie – så lod jeg resten være op til skæbnen.

Hvad der er det bedste ved dit studie?

Det sociale og de mange kloge mennesker, der kommer og underviser os. Hver især har de et specifikt fagområde, og det er lækkert og inspirerende at få del i deres viden. Desuden er der meget hands-on med dissektioner, laboratorieundersøgelser osv., så generelt får man en bedre kobling mellem teori og praksis, hvilket i hvert fald hjælper mig meget med at huske tingene.

Hvad er det dårligste ved dit studie?

Selvom det er skønt og fedt at lære noget nyt, må jeg indrømme, at læsebyrden og indlæringsmængden er enorm på meget kort tid. Vi kører i blokke (2 blokke foregår på et semester), og derfor har vi eksamen hver 8. uge. Det er hårdt at skulle lære et helt kursus på 8. uger fyldestgørende nok til at bestå, og man går ofte med følelsen af, at man ikke har forstået det ordentligt og fordybet sig i tingene men mere lært dem udenad. Dog dukker der af og til ting op i ens hukommelse, hvor det kommer bag på en, at man stadig kan huske det, og så giver det nye kursus meget mere mening.

Har det levet op til dine forventninger?

Helt bestemt! Jeg kunne ikke forestille mig at læse andet.

Hvad forventer du, du kan bruge det til, når du er færdig?

At blive dyrlæge – helst inden for området familiedyr, men meget kan nå at ændre sig endnu, da der stadig er en del år tilbage samt en del flere kurser. Måske er der noget andet, der fanger min interesse mere.