Psykologi (KU) / Julie Rosendahl

Julie Rosendahl læser Psykologi på KU


Hvornår blev du færdig fra Greve Gymnasium?

Sommeren 2014

Hvad læser du nu og hvor henne?

Jeg læser psykologi på KU, nærmere på CSS som er stedet hvor det samfundsvidenskabelige fakultet hører til. Jeg har pt. færdiggjordt 3 semestres undervisning.

Hvad gjorde du for at komme ind på studiet?

Jeg søgte ind på kvote 1, og kom ind første gang jeg søgte. Jeg startede lige efter, at jeg havde færdiggjort gymnasiet.

Har du studeret noget andet end dit nuværende studie? Hvis ja, hvad og hvorfor skiftede du så?

Nej, jeg har ikke studeret andet.

Hvorfor valgte du lige præcis det du læser nu?

Den gang jeg valgte at søge ind på psykologi, var jeg slet ikke så afklaret med det, som jeg er nu. Jeg havde, som så mange andre, længe ikke rigtig haft nogen ide om hvad jeg skulle læse efter gymnasiet og havde forventet, at jeg skulle have sabbat år. Jeg var nervøs for at sætte mig en uddannelse for, som mine karakterer måske ville forhindre mig i at realisere. I gymnasiet havde jeg psykologi på C niveau, og jeg syntes at det var utrolig spændende, så da jeg i løbet af 3. G kunne se, at jeg ville få et ret pænt snit, begyndte jeg at lege mere og mere med tanken om at søge ind. Det var i hvert fald den eneste uddannelse jeg på daværende tidspunkt kunne forestille mig at læse. Udover disse personlige overvejelser valgte jeg at læse psykologi, fordi jeg synes, at det er så uendelig relevant at lære om mennesker og menneskers måder at agere, være sammen og udvikle sig på. Desuden synes jeg, at tanken om at kunne læse noget som man på et senere tidspunkt kan bruge til at hjælpe andre er utrolig tiltalende, og er en af grundene til at det giver mening for mig at læse psykologi.

Hvad der er det bedste ved dit studie?

Det bedste ved mit studie er flere ting. For det første synes jeg generelt at fagene er rigtig spændende på psykologi. Jeg synes også, at undervisningen er en god kombination af forlæsninger, holdundervisning og øvelseshold. For det andet synes jeg, det er kæmpe plus, at faget psykologi spænder så bredt henover de videnskabelige traditioner, altså både har naturvidenskabelige, samfundsfaglige og humanistiske elementer. Dette kom også som en overraskelse for mig, da jeg startede. Jeg synes, at det giver en mulighed for reflekteret og kritisk at tilgå de forskellige teorier, og giver et indblik i de forståelser af verden hvorpå de bygger deres viden. Dette synes jeg er en spændende måde at arbejde på. En ekstra fordel ved denne videnskabelige spændvidde er, at det åbner mange forskellige muligheder for, hvad man kan specialisere sig i eller arbejde med i fremtiden.

Til slut er noget der har betydet rigtig meget for mig i forbindelse med mit studie det sociale aspekt. Psykologi er som udgangspunkt et meget åbent og socialt studie i mine øjne. Der er rigtig mange muligheder for at deltage i forskellige fællesskaber med diverse interessefokus. Jeg har selv været med i nogle forskellige frivillige “grupper” som har til formål at bevare et godt studiemiljø. Her kan nævnes Dræber Kaninen, som er psykologis café. Her har jeg haft en vagt på to timer om ugen hvor jeg har lavet kaffe til de andre studerende og hygget mig med mine “med-kaniner”. Det er et super hyggeligt afbræk i læsningen. Så er jeg med i et festudvalg der holder torsdagsbar engang om månenden. Det er en god blandning af hygge over en øl eftermiddag/aften hvortil vi har haft arrangementer som live musik og TED-talks, og lidt mere dansestemning senere på aftenen. Desuden har jeg været tutor for de psykologistuderende som startede i sommers (2015), hvortil jeg var med til at planlægge hele rusforløbet samt rustur og føre det ud i livet. For alle disse “grupper” gælder det at jeg har fået nogle rigtig sjove og dejlige oplevelse samt tætte venskaber på tværs af årgangene.

Hvad er det dårligste ved dit studie?

Det dårligste ved mit studie eller det som jeg er mest uforstående overfor er en mangel på praktiske elementer i undervisningen. Selvom faget retter sig meget mod kontakt med mennesker, så forbliver uddannelsen meget akademisk (bøger og eksaminer). Der kunne godt være mulighed for at komme ud på nogle institutioner eller i nogle psykologiske praksisser og få et indblik i forholdet mellem psykolog og klient - det er der desværre ikke rigtig noget af. Det er der dog mange der kompenserer for ved at tage et frivilligt arbejde, hvilket jeg også selv har planer om.

Har det levet op til dine forventninger?

Ja jeg må sige at det har levet op til mine forventninger og mere til. Selvom det til tider kan være hårdt med den store læsebyrde (det skal jeg ikke være bleg for at indrømme), så synes jeg alle de gode ting formår at veje op for det.

Hvad forventer du, du kan bruge det til, når du er færdig?

Jeg er ikke særlig afklaret med, hvad jeg helt konkret skal bruge det til i forhold til job. Jeg hælder til, at jeg nok skal arbejde med noget indenfor det kliniske område, dvs. behandling af en art. Men om det skal være børn eller voksne eller i forbindelse med forskellige diagnoser eller psykiske forstyrrelser (osv.) har jeg ikke lagt mig fast på endnu. Det glæder jeg mig bare til at finde ud af ved at mærke hvilke fag der tiltaler mig i højere grad end andre.