Nanoscience (KU)


Anders Gertsen læser Nanoscience på KU  

Hvornår blev du færdig fra Greve Gymnasium?

- Juni 2012

Hvad læser du nu og hvor henne?

- Nanoscience på Københavns Universitet. Til daglig er vi på H.C. Ørsted Instituttet, Niels Bohr Instituttet og i Biocenteret, der alle ligger på Nørrebro.

Hvad gjorde du for at komme ind på studiet?

- Jeg søgte optagelse på kvote 1. Inden jeg tog beslutningen om at læse nanoscience var jeg til Åbent Hus (hvilket klart kan anbefales) og kiggede rundt på nano.ku.dk, hvor mange af mine spørgsmål omkring studiets sociale såvel som faglige aspekter blev besvaret.

Har du studeret noget andet end dit nuværende studie? Hvis ja, hvad og hvorfor skiftede du så?

- Nej.

Hvorfor valgte du lige præcis det du læser nu?

- Jeg valgte først og fremmest nanoscience på grund af min store interesse for løsningsorienteret, naturvidenskabeligt arbejde samt muligheden for at være med hvor nogle af de største teknologiske landvindinger finder sted. Desuden vejede tværfagligheden og dermed muligheden for at kombinere fysik, kemi og biologi tungt, da en bred viden og evnen til at få disse felter til sammen at belyse et problem er en af de mest eftertragtede ting på det videnskabelige arbejdsmarked.

Hvad der er det bedste ved dit studie?

- Valgfriheden. Nanosciencestudiet er bygget sådan op, at man i løbet af de første seks blokke (halvandet år) tilegner sig en grundlæggende viden inden for matematik, fysik, kemi og biologi, hvorefter størstedelen af studiet består af valgfrie kurser. Dermed har vi mulighed for personligt at præge vores studier og påvirke dem i lige præcis den retning, vi ønsker, hvilket giver os en stor fordel videre i forbindelse med fx en ph.d. eller jobsøgning.

Hvad er det dårligste ved dit studie?

- Desværre er der for få, der søger ind på nanoscience (måske fordi det er en forholdsvis ny uddannelse og folk derfor ikke har hørt nok om den?), og da der tilmed er et stort frafald det første års tid på hver årgang grundet det faglige niveau, er vi kun omkring 25 tilbage på min årgang. På den anden side giver det os anledning til at lære en masse fra de andre studier at kende - vi har blandt andet et "nano/kemi-bonding"-arrangement, hvor vi bliver bundet lidt tættere med kemikerne på nogle ret kreative måder.

Har det levet op til dine forventninger?

- Fagligt havde jeg forventet et lidt bredere samarbejde mellem fagene i de første par blokke, men heldigvis er det kun blevet bedre siden. Socialt har nanoscience dog overgået mine forventninger. Studiemiljøet er helt generelt super fedt - der er et stærkt sammenhold på årgangen, regneøvelserne bliver løst i grupper, og efter undervisningen er der gang i alt fra fredagsbar til fodboldturnering, bordfodboldkampe og arrangementer såsom bowlingture.

Hvad forventer du, du kan bruge det til, når du er færdig?

- Jeg er allerede godt i gang med at målrette studierne mod forskning i solenergi og udviklingen af bæredygtige, alternative energiløsninger, så jeg har store forventninger om, at der nok skal være noget at tage fat i, når jeg kommer ud på den anden side.