Medicin / Sandra H. Javadi

Sandra H. Javadi læser Medicin


Hvornår blev du færdig fra Greve Gymnasium?

Jeg blev student i 2011 med linjen Matematik, Fysik, & Kemi.

Hvad læser du nu?

Medicin(Lægevidenskab) på Aarhus Universitet.

Hvad gjorde du for at komme ind på studiet?

Jeg vidste allerede fra starten af min gymnasietid, at jeg havde en interesse for at studere medicin. Derfor arbejdede jeg så godt jeg kunne på at få gode karakterer, da jeg vidste at gennemsnittene lå høje på alle universiteter for medicin, grundet den høje interesse for faget. Da tiden kom søgte jeg kvote 1 på alle steder i 4 steder i Danmark, og blev så optaget på AU med en standby-plads til sommeren 2012.

Har du studeret noget andet end dit nuværende studie? Hvis ja, hvad og hvorfor skiftede du så?

Nej, for jeg har aldrig været i tvivl om, at Medicin var det rette studiet for mig.

Hvorfor valgte du lige præcis det, du læser nu?

Jeg har altid haft en interesse for at forstå kroppens funktioner bedre, og samtidig har jeg været fascineret over, at vi kan rette op på så meget og helbrede den på forskellige måder. Da vi alle er så afhængige af, at vores kroppe fungerer, har jeg følt, at det er det rigtige studie, jeg kan fordybe mig i, for at lære så meget som muligt og hjælpe alle på bedste vis. Desuden er det er glæden ved, at man kan gøre så meget godt for andre og være en hjælp, der fangede min interesse.

Hvad er det bedste ved dit studie?

Fællesskabet! På AU Medicin bestræber de sig meget med, at man skal have et godt studiemiljø og derfor gøres der meget det første år, for at alle har det godt, og ikke nødvendigvis dropper ud. Det er et fagligt hårdt studie, og derfor er det rigtig godt, at der hele tiden er præsentationer fra mange forskellige medicinske studieforeninger, som man kan melde sig ind, og stadig holde sin interesse for studiet ved lige, inden for det speciale man interesserer sig for allerede fra første dag man starter.

Jeg har desuden selv været meget glad for, at det første år mindede om gymnasieundervisning. Man går på hold af ca 30 som man har mange undervisningstimer med, udover få forelæsninger om ugen. Så det har været rart, at det har været så struktureret og tilrettelagt, når det kan være svært at finde en ny studierytme, når man starter på universitetet.
Hele studiet er meget skemalagt og firkantet fra start til slut, men derfor er der stadig muligheder for forskningsår under studiet eller at tage semestre i udlandet, for at man lære en masse ekstra ved siden af, som man kan udnytte, når man skal tage sit speciale efter seks år studie.

Hvad er det dårligste ved dit studie?

Der har været stor del udenadslære, ned til bitte små detaljer af kroppen, og det har selvfølgelig været nødvendigt, men svært at lære.

Har det levet op til dine forventninger?

Jeg havde ikke rigtig forventet andet end, at det nok ville blive et hårdt og krævende studie. Hvilket har vist sig være rigtigt nok, men heldigvis ikke i en sådan grad, at ingen kan klare det. 

Hvad forventer du, du kan bruge det til, når du er færdig?

Jeg forventer at kunne hjælpe en masse mennesker, der har brug for hjælp til at blive raske. Til trods for at jeg bliver uddannet læge, så er mulighederne uendelige for mit fremtidsarbejde, hvilket jeg synes er rart. Man bliver ikke bare en læge. Det er fedt at have mulighederne åbne for, om jeg har lyst til at sidde på et kontor i civilt tøj og arbejde for et medicinalfirma, arbejde med få strenge midler for Læger uden Grænser i udlandet, eller have en fin hvid kittel på og arbejde på hospitalerne herhjemme. For hvor der er mennesker, er der brug for læger, så jeg ved, at jeg kan bruge min uddannelse fornuftigt til gode formål.