Jura (KU) / Sofie Møller Nielsen

Sofie Møller Nielsen læser Jura på KU


Hvornår blev du færdig fra Greve Gymnasium?

Jeg blev student fra Greve Gymnasium i 2013. Jeg havde musik og engelsk på A-niveau.

Hvad læser du nu og hvor henne?

Nu læser jeg jura på Københavns Universitet.

Hvad gjorde du for at komme ind på studiet?

Jeg blev optaget via kvote 1, så jeg fulgte blot den almindelige fremgangsmåde for studie-ansøgning.


Har du studeret noget andet end dit nuværende studie? Hvis ja, hvad og hvorfor skiftede du så?

Jeg har ikke studeret noget andet.

Hvorfor valgte du lige præcis det du læser nu?

Jeg troede, at jeg skulle læse litteraturvidenskab, gå på journalisthøjskolen eller forfatterskolen. Spørgsmålet om hvad jeg skulle læse fyldte virkelig meget hos mig i sidste halvdel af 3.g. Jeg vidste kun, at jeg ville læse videre - og at jeg helst ville vælge det rigtige.

Det var min far, der foreslog jura. Jeg var til åbent hus på Det Juridiske Fakultet i november 2012 med en veninde, og fra introforelæsningen fik jeg et godt indtryk af studiet, som jeg læste mere om på Københavns Universitets hjemmeside og i diverse brochurer. Jeg blev ret interesseret. Med jura fik jeg et samfundsorienteret fag uden for meget matematik og uden at det var for politisk orienteret. Jeg fik et fag, der passede godt med, at jeg godt kunne lide at skrive og fortolke, og samtidigt havde faget et historisk og et filosofisk perspektiv, hvilket også passede godt med mine interesser og valgfag fra gymnasiet. Jeg ansøgte om plads på jura, men det vil være løgn at sige, at det ikke var forbundet med meget usikkerhed. Heldigvis er jeg rigtig glad for mit valg i dag.

Hvad der er det bedste ved dit studie?

Det bedste ved mit studie er, hvor samfundsrelevant, det er. Da jeg havde læst i et par uger, gik det op for mig, at det næsten er umuligt at se eller høre nyheder, uden at det på en eller anden måde har et juridisk aspekt. Juraen har betydning for alle mennesker, og vi møder den alle steder.
Ligeledes er det et utroligt bredt fag, og man har i studietiden mulighed for at gå i mange forskellige retninger, ligesom der er mange forskellige jobmuligheder efter studiet. Jeg sætter desuden meget pris på, at man med den nye reform af studiet har fået undervisning med små seminarhold á la gymnasieklasser og faste grupper af cirka fem studerende, hvori vi i fællesskab løser cases. Læringsmæssigt fungerer det godt for mig, og jeg forestiller mig, at man på denne måde føler sig mindre alene på studiet.

Hvad er det dårligste ved dit studie?

En dårlig ting ved mit studie er måske, at det er meget læsetungt. Mange vil nok også sige, at studiet er meget konservativt, og det er på nogle områder ret tydeligt, at det er et gammelt studium, der ikke sådan lige er til at revidere. Det skal dog nævnes, at den nye reform alligevel har medført en del ændringer. Undervisningslokalerne er fordelt rundt om i indre by, hvilket gør, at man i hverdagen ikke ser meget til de medstuderende, der ikke går på ens eget hold. Dog er planen at Det Juridiske Fakultet flytter til Københavns Universitet Amager i 2016.
Karakterkampen er også lidt af et minus. Jeg mærker ikke så meget til intern konkurrence blandt de studerende, men det lader til at være en generel opfattelse - både på studiet og i det erhvervsliv, der influere studiet i særlig grad - at kun “karakterer med stok” er gode nok.

Har det levet op til dine forventninger?

Jeg søgte ind på jura med ganske få forventninger. Jeg håbede, at jeg kunne lide det. Det var et sats, men heldigvis er jeg rigtig glad for mit valg. På mange områder har dette studie vist sig at passe rigtig godt til mig.
Jeg må indrømme, at jura-prototypen findes. Heldigvis læser jeg med en masse søde, fornuftige og sjove mennesker, og jeg føler mig heldig med mit hold.

Hvad forventer du, du kan bruge det til, når du er færdig?

Jeg forventer, at jeg som færdiguddannet jurist har mange forskellige muligheder og veje at gå. Lige nu ser jeg både mig selv som jurist i et ministerium eller som advokat i det private såvel som det offentlige. Lige nu kan alt ske! Om ikke andet bliver jeg rigtig klog, og kan forhåbentlig bruge min viden til hjælp for andre.