Humanistisk-Teknologisk Bachelor i Kommunikation og Informatik (RUC)

Amanda Tandrup læser Humanistisk-Teknologisk Bachelor i Kommunikation og Informatik på RUC

Hvornår blev du færdig fra Greve Gymnasium?

- Juni 2013


Hvad læser du nu og hvor henne?

- Humanistisk-Teknologisk Bachelor, med fagene Kommunikation og Informatik

Roskilde Universitet


Hvad gjorde du for at komme ind på studiet?

- Søgte ind på kvote 1 på 2. runde.

- Hum-Tek havde det år alle optag, fordi uddannelsen kun har eksisteret i ca. 8 år


Har du studeret noget andet end dit nuværende studie? Hvis ja, hvad og hvorfor skiftede du så?

- Ja jeg læste kort på International Business and Economics på SDU i Kolding, men det var ikke det rigtige for mig, og jeg var ikke klar til at flytte væk fra alting

Hvorfor valgte du lige præcis det du læser nu?

- Jeg valgte Hum-Tek fordi det er en god blanding af Humanistiske og Teknologiske fag. Vi lærer både at programmere, bygge robotter og designe ting, samtidig med vi har frit valg på alle hylder vedrørende, hvilke fag vi ønsker at læse. Som Hum-Tekker kan man frit vælge mellem de fleste af RUC’s fag. På denne måde kan man få en uddannelse, der både giver dig en baggrund i Teknologi (eks informatik eller datalogi) men også en uddannelse, med fokus i mennesker, salg og marketing (som eksempelvis Kommunikation)


Hvad der er det bedste ved dit studie?

- Helt klart det sociale. RUC’s sociale liv er helt fantastisk, man lærer en masse nye venner at kende, især hvis man laver frivilligt arbejde (Rusvejleder, Studienævnet mm) Derudover arbejder man meget i grupper, hvilket lærer en at samarbejde med mennesker af alle typer, og det er vigtigt i forhold til, når man skal ud på arbejdsmarkedet.


Hvad er det dårligste ved dit studie?

- Manglende feedback. På RUC får man sjældent feedback på sine skriftlige opgaver, og det kan være meget frustrerende. Derudover kan det være hårdt at skrive et gruppeprojekt hvert semester, men det betyder samtidig også, at når Bacheloren ligger og venter om hjørnet, føler man sig 100% klar til at skrive den.


Har det levet op til dine forventninger?

- Ja det har det. Jeg er rigtig glad for at være startet på RUC og ville ikke være det foruden.


Hvad forventer du, du kan bruge det til, når du er færdig?

- Med min Bachelor har jeg mulighed for at læse videre på en kandidat som er (stort set) valgfri. De fag, jeg har valgt, har rustet mig til i fremtiden at kunne arbejde med teknologi, salg og projektledelse. Det er noget af det, jeg håber på at kunne arbejde med i fremtiden, så det er jeg meget tilfreds med.