Datamatiker (KEA) / Nikolaj Bang

Nikolaj Bang Skov læser Datamatiker på KEA


Hvornår blev du færdig fra Greve Gymnasium?

Jeg blev færdig i 2014, gik i klassen 3y.
 

Hvad læser du nu og hvor henne?

Lige pt læser jeg Datamatiker på Zealand Institute of Business and Technology i Roskilde.

 

Hvad gjorde du for at komme ind på studiet?

Jeg har søgt igennem optagelse, men derudover har jeg haft en del kontakt med en uddannelsesleder af datamatiker uddannelsen på KEA. Hvilket var en rigtig god ide, for jeg var meget usikker på om jeg skulle ind på lige det her studie.

 

Har du studeret noget andet end dit nuværende studie? Hvis ja, hvad og hvorfor skiftede du så?

Jeg har førhen studieret Datalogi på Københavns Universitet, jeg skiftede mest på grund af presset, på uddannelsen havde det blok struktur over fagene, hvilket betød at vi havde et fag i 7 uger hvorefter 1 uges eksamen, hvor pensum ikke var blevet rettet helt til at kunne passe de få uger, men nærmere et helt semester. Derudover var det meget mere matematisk studie end det var programmering hårdt.
 

Hvorfor valgte du lige præcis det du læser nu?

Jeg har valgt at studere til datamatiker, fordi jeg altid har programmeret og synes det er sjovt og nemt.
 

Hvad der er det bedste ved dit studie?

Det bedste ved min studie er at vi har meget mere praktisk udførelse end teori, i forhold til datalogi hvor vi kunne sidde 200 personer i 2 timer og høre på en professor snakke også var dagen slut, så er der noget mere praktisk og vi får rent faktisk det som "lektier" at få lavet alle øvelserne.
 

Hvad er det dårligste ved dit studie?

Det dårligste ved studiet er drenge til pige ratioen, der er mange flere drenge end piger, og at vi har for meget fritid i forhold til fx et universitets studium.
 

Har det levet op til dine forventninger?

Indtil videre har det fuldt ud levet op til mine forventninger, skolens fællesskab har haltet lidt efter, men der er kommet gang i en fredagsbar og andre sociale initiativer, samt er der en god chance for at man finder nogen med samme interesser.
 

Hvad forventer du, du kan bruge det til, når du er færdig?

Jeg forventer at, studiet giver mig mulighed for at komme i arbejde som enten projektleder eller programmør, det ligger også lige til højrebenet at blive selvstændig.